Απλές Συμβουλές για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας…



Απλές Συμβουλές για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας

 

Μετά από ιατρικές μελέτες που έχουν γίνει για την θωράκιση του οργανισμού σε πιθανή εισβολή ιών καθώς και κλινικές μελέτες που έχουν εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση ιώσεων, έχουν δημοσιευτεί οι παρακάτω βιταμίνες-συμπληρώματα διατροφής, ως οι αποτελεσματικότερες και πιο δραστικές:

Βιταμίνη D (εκτός αν έχετε ήδη υψηλά ποσοστά της βιταμίνης), βιταμίνη C (αρκετά αποτελεσματική για πρόληψη και θεραπεία), Ψευδάργυρο (εμποδίζει τον ιό να αναπαραχθεί και να εισβάλλει στο κύτταρο), Quercetin (βοηθάει τα κύτταρα στη πρόσληψη του ψευδάργυρου που τα προστατεύει)

Επίσης ο κολλοειδής άργυρος, που βρίσκετε στα συμπληρώματα διατροφής σε φαρμακεία, θεωρείται ένα από τα ισχυρά όπλα άμυνας του οργανισμού στους ιούς (παλαιότερα παρασκεύαζαν διαλύματα αργύρου από νομίσματα) .

Πέραν αυτών, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μπορεί να συμπληρωθεί με τα παρακάτω, από την κουζίνα σας:

ρίγανη, θυμάρι, ευκάλυπτο, μάραθο, γλυκόριζα, σκόρδο, τα οποία φημίζονται για την αντιβιωτική – αντιμικροβιακή – αντιοξειδωτική – αντισηπτική – αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι, παραδοσιακά, τα πιο κατάλληλα για το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, στο οποίο επιτίθενται-εισβάλουν οι ιοί που πλήττουν το αναπνευστικό σύστημα.

Με τα : ρίγανη, θυμάρι, ευκάλυπτο, μάραθο, γλυκόριζα, μπορείτε να τα κάνετε αφέψημα και να το πίνετε σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Επιπλέον, ενισχύστε την διατροφή σας με ακτινίδια, πορτοκάλια, λεμόνι και χρωματιστές πιπεριές που περιέχουν σημαντικά ποσά σε βιταμίνη C.

Μην ξεχνάτε να φροντίζετε ώστε η διατροφή σας να είναι ελαφριά (αποφεύγετε τα βαριά γεύματα που «κλέβουν» ενέργεια από το ανοσοποιητικό και τον οργανισμό γενικότερα).

Παράλληλα, θα σας βοηθήσουν σημαντικά και θα ενισχύσουν την άμυνά σας, η σωματική άσκηση η οποία ενεργοποιεί όλες τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού καθώς και την ενεργοποίηση της φυσικής ανοσίας, και ο καλός ύπνος (κυρίως ο νυχτερινός) ο οποίος λειτουργεί θεραπευτικά και κατά τον οποίο ο οργανισμός αναζωογονείται σημαντικά.

Θυμηθείτε ότι η καλή ψυχολογία γίνεται καταλύτης ώστε όλα τα παραπάνω να δράσουν αποτελεσματικά για την καλή σας υγεία.